Scampisallad

MAT & DRYCK

Grillade jätteräkor på en salladsbädd av späda salladssorter serveras med avokadokulor, bondbönor och pesto.

Ingredienser

30 råa scampi,

beräkna 3–4 per person

2 msk smör

1 tärning grönsaksbuljong

20 hela bondbönor

2 avokador

1–2 lime

1 ask (150 g) machésallad

1 ask mangoldskott eller

annan sallad av späda skott

1 dl grön pesto

Till garnering: röda basilikablad

Så här gör du:

Fräs scampin i smöret tills den fått en vacker röd färg.

Koka upp buljongen och koka bönorna i 5–10 minuter. Låt rinna av.

Dela och kärna ur avokadon.

Tag ut små kulor med en melonkulformare. Pressa över rikligt med limesaft så behåller de den fina gröna färgen.

Fördela salladssorterna på ett fat. Sprid ut scampin.

Tag ut bönorna från skidorna och blanda ner dem i salladen.

Fördela avokadokulorna och ringla över peston. Garnera med röda basilikablad.

9 recept ur Monika Ahlbergs nya kokbok

ARTIKELN HANDLAR OM