”Alger och choklad är toppen för sexlusten”

MAT & DRYCK

Bli pilsk som en ekorre med nötter. Öka potensen med en kopp grönt te. Hokus pokus? Nej, inte alls. Ny bok visar att vägen till ett bättre sexliv går genom magen.

Fyll sommarens matkorg med bananer, fullkornsbröd, nötter, lammkött och ostron. Skral hushållskassa? Byt ut ostronen mot sardiner. Svårare än så är det inte att öka sin sexuella lust menar författarna till nya boken ”Smart mat för sex och sömn”, Vicky Edgson och Ian Marber. I boken ges tips på vad du ska äta mer av och vad du ska hoppa över för att få ut mesta möjliga av ditt sexliv – och motverka sexuella problem.

Ylva Franzén, erotikpedagog och författare till boken ”Orgasmera mera”, håller kurser i erotisk mat. Hon brukar bjuda deltagarna på ”passionspaj” och ”oemotståndlighetssallad”. De består huvudsakligen av alger, parmesanost och tonfisk.

– Alger är världens rikaste näringspreparat. De innehåller mycket zink och omega3-fettsyror som kan bidra till intensivare orgasmer och öka känsligheten i könsorganen. Även choklad är toppen för sexlusten. Den franska chokladtryffeln är en av världens mest syndiga efterrätter..., säger Ylva Franzén.

Boken ger också tips på hur du kan äta dig till bättre sömn, som i hög grad påverkar sexlusten.

Skriv ut: 4 sexiga recept

Nneka Amu