Sexig sallad

Salade Niçoise

MAT & DRYCK

Tonfisk och ansjovis är båda rika på omega-3-fettsyror, selen och zink. Samtliga ger energi, höjer könsdriften och skyddar dig mot en stressig tillvaro. Tonfisk innehåller också mycket tryptofan, en naturlig stämningshöjare. Kombinationen av tonfisk och ägg ger högklassigt protein. Den här näringsrika salladen som också ger extra energi är en perfekt lunchrätt eller ett lätt kvällsmål.

Ingredienser:

1 sallatshuvud av valfri sort, sköljt och torkat

2 små ekologiska ägg, hårdkokta och delade i fjärdedelar

1 bifftomat, sköljd och delad i fjärdedelar

1/2 stor paprika, urkärnad och delad i fjärdedelar

1/2 gurka, skalad och skivad

2 medelstora kokta kalla potatisar, tärnade

12 svarta oliver, urkärnade och halverade

100 g tonfisk i vatten (låt rinna av och dela i mindre bitar)

4 ansjovisfiléer

Till dressingen:

3 1/2 msk jungfruolja

1 1/2 msk fin vinäger (ev. balsamvinäger)

3 rågade msk finhackade färska örter, t ex persilja och basilika

1 finhackad vitlöksklyfta

Klä först in salladsskålen med sallatsblad. Lägg sedan resten av

ingredienserna i skålen och dekorera med ansjovisfiléerna. Blanda försiktigt

ihop salladen.

Till dressingen: blanda olivoljan med vinäger, örter och vitlök. Häll dressingen över salladen strax innan den ska serveras.

Nneka Amu

ARTIKELN HANDLAR OM