Bröllopstartar med laxrom

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

sallad och salladsskott

Till laxtartar

300 g laxfilé, färsk, finhackad

100 g färskrökt lax, finhackad

1 tsk riven färsk ingefära

1 tsk finskuren dutchchili

1 lime, juice och det rivna skalet

2 msk tunt strimlad salladslök

salt och vitpeppar från kvarn

Till wasabidressing:

2 dl olivolja

2 lime, juicen

1/2 tsk wasabi

2 msk mirin

salt, vitpeppar, ev en gnutta socker

Så här gör du:

1. Blanda salladen och skotten och slå på lite av dressingen. Lägg lite på varje tallrik.

2. Skölj och ansa grönsakerna.

3. Blanda laxsorterna med 1 tsk salt. Tillsätt resten av ingredienserna till tartaren och blanda väl. Smaka av med salt och vitpeppar. Forma fyra små fina biffar i handen och lägg en på varje tallrik. Garnera med laxrom och strö rostade pinjenötter, örter och salladslök över.

Recept ur boken”En matresa i Dalarna”

ARTIKELN HANDLAR OM