Kristins ljumma kycklingsallad

MAT & DRYCK

4 personer

Det här behöver du:

3 1/2 dl couscous

2 1/2 dl vatten

1 tsk salt

4 kycklingfiléer

1 msk olivolja

1 msk soja

1 gul och 1 röd paprika

1 gul lök

1 msk olivolja

1 msk soja

1 dl vatten

1 kruka ruccolasallat

1/2 kruka plocksallat

1 litet rosésalladshuvud

salt och peppar

Till dressingen:

1 vitlöksklyfta

1/2 msk olivolja

1 1/2 dl mango chutney

1 1/2 dl vatten

salt och peppar

1 msk majsena

Foto: ICA BOKFÖRLAG
Barbro tillsammans med dottern Kristin.

Så här gör du:

1. Hacka vitlöksklyftan. Låt den fräsa i olja i en kastrull under omrörning utan att brännas vid.

2. Tillsätt mango chutney och vatten och låt det puttra ett par minuter. Salta och peppra.

3. Strö i majsena och låt koka ett par minuter tills dressingen blir lagom tjock. Låt svalna lite medan du gör salladen.

4. Koka upp vattnet och tillsätt couscous och salt. Tag kastrullen av värmen och sätt på ett lock. Låt couscousgrynen stå cirka 5 minuter och svälla.

5. Strimla kycklingfiléerna i cirka 1 cm tjocka strimlor och fräs dem hastigt i olivoljan. Tillsätt sojan och salta och peppra. Lägg strimlorna på ett fat och ställ åt sidan.

6. Strimla paprikorna och löken. Fräs dem lätt i olivolja och smaksätt med sojan och salta och peppra. Häll på vattnet och låt det koka ihop till en röra.

7. Blanda couscous, kyckling och paprikaröra i en skål och riv i salladen.

8. Servera salladen med den ljumma dressingen och gärna en grov baguette.

6 recept ur Lill-Babs kokbok

ARTIKELN HANDLAR OM