Skaldjursfräs

MAT & DRYCK

Det här behöver du:

1 bananschalottenlök

1 vitlöksklyfta

cirka 1/2 färsk chilifrukt

2 msk olivolja

0,5 g saffran

1/2 dl hackad bladpersilja

salt och citronpeppar

1/2 zucchini/squash, gärna gul

12 färska blåmusslor i skal

12 jätteräkor

Foto: Martin Bogren
Variera gärna skaldjuren efter säsong och tillgång.

Gör så här:

1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Halvera, kärna ur och finhacka chilin. Tänk på att de kan vara mycket starka så börja med en mindre mängd.

2. Hetta upp oljan i en panna och låt lök, samt chili mjukna däri. Tillsätt saffran och persilja. Smaksätt med salt och peppar.

3. Skiva eller strimla zucchinin. Lägg det i pannan och låt mjukna något. Skölj och ansa musslorna. Lägg i dem samt räkorna. Sätt på lock och tillaga tills musslorna öppnat sig och räkorna är fasta i köttet. Släng de musslor som inte öppnat sig.

4. Servera genast.

7 spännande tapasrecept