Laga med Montignac – på svenskt vis

MAT & DRYCK

Cahtrine Schück har skrivit boken "Montignacs svenska kök" med 75 vardagsrecept för den som vill följa Montignac-metoden.

Foto: albert håkansson

Hur spårade du in på Montignac?

– Jag pratade, som vanligt, viktproblem med min fotograf. Vi hade hört talas om Montignac och kom på att vi borde göra en svensk version. Jag åkte till Schweiz och intervjuade honom länge och kände att bitarna föll på plats. Sedan visade sig metoden fungera i praktiken och då blev det en bok.

Varför en svensk version?

– Hans egen grundbok, som visserligen sålt 15 miljoner ex, är faktiskt ganska tråkig. Den är skriven för män, som en videomanual.

Hur överlever man på krogen?

– Jag brukar genast beställa en sallad så slipper jag sitta och lida medan de andra knaprar på det där goda brödet man får. Sedan ber jag om grönsaker till varmrätten i stället för riset, pastan eller potatisen. Det går jättebra - även på lunchrestauranger. Inga sura miner alls.

6 recept ur "Montignacs svenska kök"

Pannbiff med lök

Kebabspett med myntayoghurt

Sjömansbiff utan potatis

Montignacs äppelkaka

Snabba zucchinimiddagen

Pyttipanna på nytt sätt

Fakta Cathrine Schück

null

ARTIKELN HANDLAR OM