Äter du hästkött, Henrik?

Läs svaret på den och andra frågor när Henrik Johnsson chattade

MAT & DRYCK

Disa säger: Lagar du och malin mat på restaurangen ibland? Eller är ni bara disknissar?

   Henrik Johnsson säger: Vi är disknissar! Jag är discjockey och Malin diskar porslinet, och hjälper också till med serveringen. Våra kockar Johannes och Jonas är så duktiga att de skulle nog bli ledsna ifall vi började salta och peppra.

olle säger: Kan du laga mat - gör du det hemma?

   Henrik Johnsson säger: Jag äter den mat jag lagar. Men lagar ogärna mat till andra männsikor. Tycker faktiskt det är mysigare ifall någon annn lagar och jag håller sällskap, liksom. Malin är duktig i köket. Noggrann.

Rosanna säger: Hej, varför har du startat en krog?

   Henrik Johnsson säger: Det är en dröm att få att en krog dit man kan bjuda in männsikor. Jag gillar atmosfären på krogar. Människor umgås. Man går till krogen för att ha trevligt, och att ha trevligt är en av meningarna med livet.

maria säger: Jag ska ha tjejmiddag på fredag, har du något förslag på en vårig och lätt huvudrätt?

   Henrik Johnsson säger: Håll det enkelt och lätt. Nu är det vår. En välstekt kött/fisk bit med sallad till. Gör en söt olivolja dressing till. Spara på kryddorna. Inga såser eller potatisar. Glass till efterrätt. Ta en isig fördrink som förrätt.

Lisa säger: Hej Henrik , vad för slags mat är det som serveras på bumullsfabriken????

   Henrik Johnsson säger: Enkel husmanskost. Raka linjer och inga flummiga krusiduller. Vi vill göra det enkla bäst, istället för att göra det komplicerade halvdant. Lasagne, pepparbiff, gös ... bomullsfabriken.se har menyn.

Agda säger: äter du snabbmat?

   Henrik Johnsson säger: Helst inte. Har slagit vad med min kompis Mark att inte äta på McDonald's på ett år. Om man siktar på att bli 145 år gammal så är det farligt att förgifta kroppen med snabbmat. Jag blir inte mätt, helt enkelt.

stina säger: Hej, kan du dela med dig av ett favoritrecept?

   Henrik Johnsson säger: Har inga favvorecept. Det är därför jag har en krog där proffs kan laga. Däremot kan jag tala om vart du ska gå och äta.

Sol säger: varifrån kommer ditt matintresse?

   Henrik Johnsson säger: Jag blir lycklig av att äta. God mat gör mig på gott humör. Är ite så förtjust i godis och chips. Däremot mat kan jag äta i stora lass. Dessutom älskar jag att läsa om restauranger. Tror att miljön har stor del i smakupplevelsen när man äter ute.

Pia säger: Hej Henrik äter du hästkött? Malin ser det väl som om det är hennes vänner som ligger på tallriken?!

   Henrik Johnsson säger: Ja. Har sett Malin äta hästkött också. Vi köper inte hästkött. Men bjuds det så tackar vi inte nej. Det finns inga politiska anledningar att inte äta sånt kött.

crisse säger: vilken är din respektive Malins favoritmaträtt?

   Henrik Johnsson säger: Vi gillar oxfilé. Malin gillar blodpudding och jag gillar skaldjur. Så när vi är själva så frossar vi i den andres hat-rätter.

Cissi säger: Hej Henrik! vad ser du som den perfekta maten att ta med sig för en dag ute på tävlingsbanan?

   Henrik Johnsson säger: Matpengar.

Sexy zacky säger: Hej Henric! Det är så att jag o min puma firar ett 1 1/2 år på fredag...har du något bra förslag på vad jag kan erbjuda henne i matväg?? tacksam för svar!!...kraaam*

   Henrik Johnsson säger: Ska ni äta hemma eller ute?

säger: hej! kan ni inte ha mera artister på eran krog? typ alcazar som redan varit där! mange

   Henrik Johnsson säger: Det kommer. Vi försökte få dit Judas Priest. När de åkte från konserten i Göteborg till Stockholm frågade vi om inte de ville stanna till för en matbit. Tyvärr "hade de inte tid". Men det blir fler. Jag lovar. Önskemål?

Pia säger: Var i Norrköping ligger eran restaurang?

   Henrik Johnsson säger: Bråddgatan 19. Ungefär mellan Grand Hotell och tågstationen.

Sexy zacky säger: vad tycker du? jag tror det blir hemma!

   Henrik Johnsson säger: Jag tycker ni ska prova en udda restaurang. Man riskera lite då ni inte firar jämt. Vilken stad?

Anneli säger: vad har du för bra tips på fredags mys. som även en 3,5 åring kan vara med att göra?

   Henrik Johnsson säger: En bra musik DVD på i bakgrunden. Sen lagar ni buffé. Men 3,5 åringen som med kock. Lägg ut en filt på golvet och ha picknick framför TVn. Ha absolut inte på ett program där de pratar för då kommer ni att titta dit och barnet känner sig utanför. Buffén ska bestå av allt från parmaskinka, melon, frukt till godis. Så det blir en lång kväll.

mange säger: förslag på artister. shirley clamp,nanne grönwall,mfl. (alcazar mange)

   Henrik Johnsson säger: Bra förslag. Är dom i närheten lovar jag att försöka ringa in dom. Alcazar kommer tillbaka i slutet av maj.

Agda säger: skulle du kunna tänka dig att bli vegan?

   Henrik Johnsson säger: Nej.Bara om det skulle föreligga medicinska anledningar som allergier. Jag mår bra av att äta kött och fisk i måttliga mängder. Däremot äter jag inte anklever eftersom jag tycker det är "lyx framställt på ett grymt sätt."

Sexy zacky säger: Jönköping....Vad för slags mat då???

   Henrik Johnsson säger: Har ni någon bra fiskrestaurang. Be dom dra ihop en skaldjursplatå för två med ostron, hummer och musslor. Börja med champagne, skåla i vodka, umgås och mys.

Moderator säger: Dagens sista inlägg kommer från Lena.

Lena säger: Hej Henrik! Jag vill inte fråga dej något, utan bara gratta dej och Malin för er lille nyfödde kille. Ett JÄTTE Grattis till er båda. Vet inte om du kommer ihåg mej, men jag var OS-chaffören i Aten som körde dej från flygplatsen när du kom bla. Malin körde jag också ett par gånger. Hälsa gärna och gratta henne ifrån mej! Lena

   Henrik Johnsson säger: Tack tack tack. Bor inte du i Grekland?

Moderator säger: chattet är slut, tack till Henrik Johnsson och alla som var med och chattade!

   Henrik Johnsson säger: Tack själva allesamman. Må väl och smaklig måltid.

ARTIKELN HANDLAR OM