Midsommarfest!

Laga stjärnkockens grill & sill

Foto: Morgan Norman
Fest i det gröna Midsommar är en av våra mest älskade högtider. Här får du tips på goda sillar, grillat och en smarrig efterrätt.
MAT & DRYCK

Recept: Andreas Nylén, recepten är för 10 personer

Foto: Morgan Norman
Andreas Nylén, kock.

Tre frågor till Andreas Nylén

Du blev Årets köttkock 2004 och Skebo Herrgård vann titeln Årets mötesmåltid i år, vad är hemligheten?

–Vi har ett jättebra samarbete mellan köket och servisen. Man kan kritisera varandra utan att någon blir förbannad. Det är roligt med titlarna för det har gjort att många upptäckt Skebo Herrgård.

Vad ska du göra i midsommar?

– Jag ska segla i Stockholms skärgård. Vi ska nog vara på min familjs sommarställe. Skärgården är verkligen midsommar för mig.

Några måsten på midsommarbordet?

– Sill, lax. Något grillat vill jag ha?och så trevligt sällskap, förstås.

Namn: Andreas Nylén.

Ålder: 26.

Yrke: Kökschef på Skebo herrgård.

Bor: Täby.

Familj: Singel.

Favoritråvara: Dilamm.

Favortipryl i köket: Ugnen.

Citron- och dragonströmming

Foto: Morgan Norman

Philadelphiasill

Foto: Morgan Norman

Strömming Provençale

Foto: Morgan Norman

Kalixsill

Foto: Morgan Norman

Potatis- och laxpaj

Foto: Morgan Norman

Chipotlemarinerad kyckling

Foto: Morgan Norman

Helgrillad kalventrecôte med färskpotatis i caesardressing

Foto: Morgan Norman

Rabarber- och jordgubbscocktail med amarettocréme

Foto: Morgan Norman
ARTIKELN HANDLAR OM