Dagens namn: Verner, Valter
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Pasta med smörstekta päron, ädelost och valnötter

Foto: Per Björn

För 4 personer

Tar 15 minuter

Svårighetsgrad: Lätt

13 kronor per portion

Du behöver:

3 port pasta penne

2 stora mogna päron

1 msk smör

150 g krämig blåmögelost, gärna gorgonzola

25 g valnötter

Crema di balsamico eller flytande honung

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Ev några skivor rökt kalkonbröst

 

Gör så här:

1. Rosta gärna valnötterna i torr stekpanna ett par minuter (ej nödvändigt).

2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

3. Kärna ur päronen och skär dem i klyftor. Stek päronklyftorna lätt i smöret.

4. Portionera upp den nykokta pastan på fyra tallrikar och fördela de nystekta päronklyftorna över tillsammans med smulad mögelost och rostade valnötter.

5. Ringla på lite crema di balsamico eller några droppar flytande honung. Salta och peppra.

6. Servera med lite rökt kalkon om du vill.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet