”Testa getostfyllda dadlar till glöggen!”

MAT & DRYCK

Kocken Leila Lindholm chattade med Aftonbladets läsare.

Leila Lindholm säger: Hej! Nu sitter jag pa ett internet cafe i London redo for att chatta med alla som vill!

Moderator säger: Då kör vi igång!

säger: Hejsan..Jag var sugen på att göra nån paj med fetost i ikväll. Har du några förslag? /Cilla

Leila Lindholm säger: Visst, blanda lite havregrym i pajdegen och den blir mycket godare. Jag gillar broccoli som man forst har rostat med olivolja och salt i ugnen, blanda med aggstanning och fetaost. Baka av.

sandra säger: var får du all inspiration ifrån, leila?

Leila Lindholm säger: Att resa! Som nu i London t ex. Det riktigt kliar i fingrarna att fa borja fixa och stoka i koket! Jag far massor av nya ideer och det ar darfor resandet ar sa viktigt. Nasta vecka reser jag till Vietnam pa inspirationsresa.

säger: Hej! Har du något kul förslag till adventsglöggen på söndag?

Leila Lindholm säger: Har du provat pepparkakor med adelost och fikonmarmelad? Annars kan jag verkligen rekommendera dig att gora mina getostfyllda dadlar! Receptet hittar du i min kokbok. Leilas Middagstips i tapaskapitlet.

säger: Villken är din favorit mat?mimmi

Leila Lindholm säger: Variation ar viktigast. Ett tag hade jag cravings for blodpudding. Men nu har det lugnat ner sig lite. For tillfallet ar jag mest sugen pa asiatisk mat. Men jag gillar allt ifran marockanska grytor till falukorv och stuvade makaroner :)

Medde säger: Hej! Jag ska ha 5 tjejer på middag ikväll. Hur ser jag till att kycklingen inte blir torr? Ska steka fileér och göra sås med limesmak till.

Leila Lindholm säger: Marinera fileerna i japansk soja, sweet chili sas och lite vitlok. Bryn dem sa att de far fin farg i panna och stek dem sedan i ugnen. MEN inte for lange. 175 grader i cirka 10 minuter. Tag ut dem och lat de "vila" innan du skivar dem. Att kyckling blir torr beror pa att man stekt den for lange. Hur lang stektiden ar beror pa storleken pa pippin.

säger: I din mat använder du nästan alltid flingsalt? Smakar det ngn skillnad om man har flingsalt eller vanligt salt?

Leila Lindholm säger: Jag gillar att kanna saltflagorna i maten. Smakmassigt tycker jag att det ar lite mildare och godare.

Linnea säger: Din mat inspirerar mig. Jag ska göra fisk ikväll för min make som fyller år, har du några tips för att göra det roligare ?

Leila Lindholm säger: I min kokbok sa har jag ett recept pa Lax i prosciutto. Att linda in fisk i luft torkad skinka eller salami ar jattegott. Prova det.

Mallis säger: Vilket julgodis klarar du dig inte utan?

Leila Lindholm säger: Marsipanlimpan, branda mandlar, knack, kola och mintkyssar!

säger: Vad anser du som kock, kan man verkligen göra LIKA god nyttig mat som tex såser och så om man använder "lätta" produkter och inte riktig grädde?

Leila Lindholm säger: Nej, det smakar aldrig likadant, men vad man upplever som gott ar baserat pa ens egna vanor och preferenser. Manga manniskor tycker inte ens om gradde. De upplever detta som fett och jolmigt.

Sandra säger: Hej svejs!! Först och främst vill jag bara tala om att jag tycker du är grymt bra och borde få göra nyhetsmorgons alla program!! Jag undrar faktiskt lite över idn utbildning...vem/vad har gjort dig så bra? (om inte du själv =) )

Leila Lindholm säger: Om vi sager sa har...jag ger inte upp i forsta taget.

säger: Hej, jag lyckas aldrig riktigt bra med hemlagad majonnäs, den skär sig alltid, alternativt blir aldrig riktigt tjock. Har du något bra trick for hur man gor en riktigt lyckad majonnäs?

Leila Lindholm säger: Nu vet jag ju inte vad du anvander for ingredienser? Men om den blir for tjock maste man spada lite med vatten. Det later dock som att du haller i din olja for snabbt. Hall i en fin strale. Vispa gulor, rodvinsvinager, senap, salt och peppar. Hall i olja i en finstrale.

Moderator säger: Nu kommer sista frågan.

Hej Leila, du är bäst säger: Vad har du för tips, gällande en romantisk måltid vid 22-tiden på kvällen, på tu man hand, men som inte tar alltför mkt tid i anspråk, nåt man kan "svinga" ihop, gärna mkt smakupplevelser?

Leila Lindholm säger: Ga in pa min hemsiad www.leila.se Kolla under lanken TV. Dar hittar du recept pa en riktig forforarmiddag som stammer in pa din beskrivning! Med vintips och allt!!

Lycka till och TACK all som ville chatta med mig idag! Puss och kram Leila.

Moderator säger: Tack alla som har chattat och tack Leila Lindholm!