Melker: Ni är för snälla på krogen

Så gör du om maten dröjer – eller smakar illa

MAT & DRYCK

Vår huvudstad rymmer flest krogar i Sverige – några av de otrevligaste också.

Så här gör du när potatisen är okokt och ostronen luktar brottarklubb.

Foto: Jakob Fridholm
Stjärnkocken Melker Andersson tycker att svenskarna ska bli mer krävande som matgäster.

Stockholm har omkring 1 800 restauranger.

Att äta på någon av dessa kan vara dyrt. Då förväntar sig gästerna ett bra bemötande och vällagad mat. Ibland är verkligheten en annan.

Man ska säga till

– Jag tror att svenska ­restaurangbesökare generellt sett är för snälla. Är man missnöjd med någonting ska man säga till, säger kocken Melker Andersson som driver restaurangerna Fredsgatan 12, Grill, Kajplats 9 och Restaurangen.

Något som Melker An­dersson tycker kan vara svårt att hantera är gästernas förväntningar:

Ingen förståelse

– Ibland säger folk ”det här var jättegott, men alldeles för dyrt, vi hade inte tänkt spendera 2000 kronor”. I sådana lägen har jag svårt att se att vi har gjort fel, säger han.

Tolerera inte dryg personal

Andreas Utterström