Snabba GI-maten räddar din vecka

På vardagskvällen vill man ha något snabblagat, billigt och gott. Det får gärna vara nyttigt också. Cathrine Schücks läckra GI-mat uppfyller alla de kraven.

MAT & DRYCK

Ugnsbakade rotfrukter, sallad, laxfilé, köttbullar, kalkonfilé och omelett. Vi bjuder på recept för veckans alla vardagsmiddagar.

Menyn är varierad, fungerar för dig som följer GI-metoden, och är nyttig för alla andra också. Och alla rätter går snabbt och enkelt att laga!

Alla recepten:

Kocken Cathrine Schücks bästa GI-tips – ät rätt och håll humöret uppe

GI, glykemiskt index, är ett mått på hur snabbt blodsockret stiger efter en måltid. Genom att äta mat med lågt GI kan du hålla blodsockret på en jämn nivå och slippa sug mellan måltiderna. Här är Cathrine Schücks tips för dig som vill äta enligt GI-principen:

Foto: per björn