Ananasglazerad Mammut Steak

MAT & DRYCK

För 4 personer

Ingredienser:

4 Mammut Steak (färdigmarinerad stor fläskkotlett) à 220g

1/2 dl ananasglaze

Lime- och korianderdressing:

1 kruka koriander

pressad saft av 2 lime

1 dl kinesisk olja

3 msk sweet chilisås

2 tsk strösocker

Nudelsallad:

250 g färsk broccoli

1 knippa färsk lök ca 200 g

250 g äggnudlar

Gör så här:

Plocka och hacka koriandern. Blanda limesaft, soja, sweet chilisås och socker i en skål. Tillsätt koriandern och rör om.

Dela broccolin i fina buketter och strimla löken på snedden. Koka nudlar och broccoli i saltat vatten i ca 2 min. Tillsätt löken precis innan vattnet hälls av.

Grilla köttet ca 15 cm över glöd, ca 5 min på varje sida eller tills innertemperaturen är 68°C. Vänd köttet några gånger under grillningen. Pensla med ananasglaze på båda sidor strax innan köttet är klart. Köttet går också bra att steka i stekpanna.

Låt köttet vila 10 min innan det skärs i skivor på snedden till servering. Servera köttet med nudelsallad och dressing.

Recept: Scan