Varm grekisk sallad med grillad ytterfilé

MAT & DRYCK

För 4 personer

Ingredienser:

500 g ytterfilé av gris

1/2 gurka

2 klyftor vitlök

1 rödlök

1dl calamataoliver

2 tomater

1 knippe basilika

1 pkt fetaost

1 paket romansallad

oilvolja

salt

svartpeppar

Gör så här:

Krydda köttet med salt och vitpeppar. Pensla med olivolja.

Grilla köttet ca 20 cm över glöd tills innertemperaturen är ca 65 grader. Det tar ca 10 min på var sida. Vänd köttet flera gånger. Låt det vila innan det skärs upp.

Skala gurkan och skär den i tärningar.

Vitlöken skivas och rostas.

Skiva rödlöken.

Skär tomaterna grovt.

Fräs löken och vitlöken tillsätt sedan gurkan och fräs det i några minuter.

Fortsätt med tomaterna oliver och basilika.

Smaksätt med svartpeppar och salt.

Lägg upp salladen och slå den varma grekiska salladen på och avsluta med det uppskurna fläskköttet på, rippla lite olivolja på.