Dagens namn: Urban
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Mat & dryck

Varm pinjekaka med rosmaringlass

 1 kaka/8 personer

 

2 ägg

3 dl strösocker

100 g smält smör

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

1/2 tsk salt

1 dl pinjenötter

100 g mandelmassa

Smör och ströbröd till formen

 

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Vispa ägg och socker fluffigt.

3. Rör i smält smör.

4. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner det i smeten.

5. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

6. Rör ner nötterna och riven

mandelmassa i smeten.

7. Smörj och bröa en form med löstagbar botten, häll i smeten.

8. Baka kakan i cirka 20 minuter.

 

Rosmaringlassen:

3 kvistar färsk rosmarin

1 l mjuk vaniljglass

 

Gör så här:

1. Plocka rosmarinkvistarna och hacka barren, blanda med glass.

2. Lägg upp en bit pinjekaka och toppa med en sked rosmaringlass.

 

Leilas tips: Kakan ska vara kladdig i mitten, men det kan ta lite längre tid att baka i ugn med endast över/undervärme. Varmluftsugnar är mer effektiva.

SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet