Laga mat som tv-kocken

Smaken huvudsaken på Melkers krog

MAT & DRYCK

Viktigast är ändå smaken.

Därför är rätterna listade – inte efter huvudråvaran – utan efter smaken på tv-kocken Melker Anderssons krog Restaurangen.

Vi har lånat fyra rätter därifrån. Följ recepten så går det som en dans.

Vitlök

Musslor ”Moules frites”

4 portioner

Foto: Lena Koller

Bästa vinet till musslorna

L Chardonnay, Frankrike, 5649, 67 kr

Saffran

Kalv ”Osso bucco” med risotto

4 portioner

Foto: Lena Koller

Bästa vinet till osso buccon

Turning Leaf Zinfandel, USA, 16538, 78 kr

Harissa

Lamm ”kebab”

10-15 små kebaber

Foto: Lena Koller

Bästa vinerna till lammkebaben

Marqués de Arienzo Reserva, Spanien, 2710, 90 kr

Apelsin

Gös ”Escabêche”

4 portioner

Foto: Lena Koller

Bästa vinerna till gösen

Kimmeridgien Bourgogne, Frankrike, 5521, 87 kr

ARTIKELN HANDLAR OM