Grattis Markus Aujalay

MAT & DRYCK

?som i går fick Bocuse d’or-juryns speciella köttpris för sin kyckling i kock-VM i franska Lyon och blev totalfemma.

Foto: Mikael Gustavsen
Markus Aujalay.

– Tack, pris för bästa kött – det får man väl vara nöjd med …

Vad är det svåraste i en sådan här tävling?

– Det är ju tävlingsmat. Dessutom så är omständigheterna ganska svåra, men jag är ändå nöjd att ha fått ihop det. Jag måste ju vara nöjd ändå med min insats.

Det laddas för en lönehelg. Vad ger du för tips till folk i köket på denna dag?

– Att koppla av! Det är det jag tänker göra i alla fall! Jag känner alldeles för urblåst i huvudet för att laga mat.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– En kall öl skulle vara fantastiskt gott!

Magnus Falkehed