¡Olé! Bjud på tapasbuffé

Sommarens smakrikaste och socialaste succé

Foto: Stefan Jerrevång
MAT & DRYCK

De flesta kök har en tradition av smårätter. Trevliga smakbitar att mumsa på före middagen.

En del smårätter blir mer populära än andra – som ­spanska tapas.

Förmodligen för att de är så extra goda.

Vår Spanienkännare Johan Gunnarsson har plockat fram åtta favorit­tapas.

Helt säkert för att de är de allra godaste.

Du kan även bjuda på friterade bläckfiskringar, Calamares, (leta i frysdisken) tillsammans med lite grönsallad och oliver, eller en tallrik med kallskuret: Serranoskinka (jamón serrano), olika korvar och Manchego-ost (Queso manchego), sallad eller lite grönt och oliver.

Recept: Felipe Salas

Text: Johan Gunnarsson

Foto: Stefan Jerrevång

Patatas bravas con aioli

(Klyftpotatis med aioli)

Foto: Stefan Jerrevång

Albondigas de la casa

(Spanska köttbullar i tomatsås)

Foto: Stefan Jerrevång

Bocadillo de pollo

Kycklingfilé på rostat bröd)

Foto: Stefan Jerrevång

Cazuela al limón

(Citronmarinerat kött)

Tortilla española

(Spansk bondomelett)

Foto: Stefan Jerrevång

Ensalada Barça

(Barça-sallad)

Pan con tomaca

(Rostat bröd med tomat)

Foto: Stefan Jerrevång

Gambas al ajillo

(Räkor i vitlök)

Foto: Stefan Jerrevång

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM