Häng med på schlagerparty!

Hett schlagerplock med en lika het show på menyn

MAT & DRYCK

Allt framfört av kocken och Melodi­festivalvinnaren Gladys del Pilar som nu satsar på sin karriär som sång- och mat­artist.

— Jag kombinerar mina två passioner, säger hon.

Foto: Marco Gustafsson
Kayo, Gladys och Blossom.

Melodifestivalen ska firas och kvällens kock är en artist som själv vunnit tävlingen med Kayo Shekoni och Blossom Tainton-Lindquist i gruppen Afro-Dite. Nu har Gladys del Pilar tagit ytterligare ett steg i sin karriär genom att kombinera sina två intressen i livet – mat och sång. Hon lagar och serverar sina rätter samtidigt som hon bjuder gästerna på sin vackra stämma.

– Det unika med konceptet är att ­ingen kan ­vara jag, berättar hon medan hon hackar tofu. ­Både mat och musik ska vara het och varierande.

Det ska vara plockmat

I kväll är det schlagerplock på menyn och Blossom, Kayo, vänner och bekanta är bjudna till festen.

– En riktig schlagermeny ska inte ­vara till bords. Om man ska titta på tv ska man äta plockrätter med goda drycker, säger Gladys.

De asiatiska rätterna har hon själv ­tagit fram genom att experimentera med smaker. Vännerna har varit hennes försökskaniner genom åren vilket de inte har haft något emot.

– Hon blir bara bättre och bättre. Jag äter inte på hela dagen när jag ska till Gladys för jag vet att det kommer att bli så sjukt gott, säger Kayo.

Förutom Gladys matkarriär firar de att trions nya skiva snart ska släppas. ”Act one” är en mix av 80-talsdisco, soul och tidlösa låtar.

Ska ni vara med i Melodifestivalen igen?

– Allt beror på låten. Man ska aldrig säga aldrig! säger Blossom.

Klockan börjar närma sig åtta och gästerna plockar ivrigt åt sig av de fest­liga rätterna. Alla håller med om att den spännande maten är något utöver det vanliga.

– Det är så unika smaker. Jag hittar ­inte sådan här mat någon annanstans, säger Blossom.

– Mmm! Skål för matdrottningen! ­säger Kayo.

Charlotte Holmen