Vinerna som passar allt-i-ett-maten

Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settling listar sina favoriter

MAT & DRYCK

Zeta Montepulciano d’Abruzzo, Italien, 32907, 198 kr, 3000 ml

Här bjuds balans och koncentration. Doften är fylld av mörka bär och torkad frukt, medan smaken drar åt körsbär och blåbär.

Passar till: Sjömansbiff

il Conte Montepulciano d’Abruzzo, Italien, 2322, 56 kr

Gott köp. Körsbär, plommon och örter finns i doft och smak. Helheten bjuder bra struktur med liten kärvhet.

Passar till: Skinkstek

Nederburg cabernet sauvignon merlot, Sydafrika, 22092, 74 kr

Mustigt och gott. Läcker bärighet domineras av björnbär och svarta vinbär tillsammans med välbalanserade ekfatstoner.

Passar till: Älggryta med svamp

Santagostino nero d’Avola-syrah, Italien, 2312, 186 kr, 3000 ml

Kryddigt vin med toner av körsbär, vinbär och plommon. Smaken är eldig, kärv och frisk i rättfram stil.

Passar till: Fläskrulader

Casa de la Ermita, Spanien, 12678, 70 kr

Bra köp i välgjord tappning. Smaken bjuder inställsam mix av röda och mörka bär med syrliga inslag och god koncentration.

Passar till: Lamm med aubergine och citron

ARTIKELN HANDLAR OM