Biffen smakar bäst med bärs

Nytt och gott till det grillade

MAT & DRYCK

Vid grillen sitter alltid en svalkande öl bäst.

Göran Winbergh.

Det tycker i alla fall ölexperten Göran Winbergh, och tipsar om åtta glödheta nyheter till spettet, scampin och biffen.

Primátor

Tjeckien

11515, 10,30 kr, 33 cl, 5,0 %

Humletät och maltfyllig med inslag av gräddkola och knaprig sockerkaks-botten. Till blodiga biffen.

Monkey Wrench

England

1583, 22,30 kr, 50 cl, 5,3 %

Mjukt maltig med komplexa nyanser – körsbärssylt, choklad, hallonkola och lakrits. Till smakrika lammet.

Mariestads Prima Lager

Spendrups

1389, 14,90 kr, 33 cl, 5,1 %

Blommigt humlekryddig och torrt maltig med friskt syrliga stråk av vildäpplen. Till välmarinerade spjället.

Gösser

Österrike

11205, 10,10 kr, 33 cl, 5,2 %

Lagerklassikern är tillbaka: Torr och piggt sädig, ren med friska citrusstänk.

Till mjälla fisken och kycklingspettet.

Zeunerts Ale

Kopparbergs

1553, 15,50 kr, 50 cl, 4,8 %

Oborstat fruktig och humlerik, mörk brödsmak med inslag aprikos och kolaknäck. Till välkryddade karrén.

Wisby Weisse

Gotlands Bryggeri

1564, 20,60 kr, 50 cl, 5,2 %

Mild syra och fin örtbeska med toner av kryddnejlika, russin, banan och citrus. Till heta asiaten och texmexen.

Coopers Best Extra Stout

Australien

11271, 16,40 kr, 35,5 cl, 6,3 %

Torr och lite rökigt rostad smak med klanger av mörk kakao, tång och anis. Till skaldjuren och musslorna.

Småland Mellanöl

Åbro

11257, 10,50 kr, 50 cl, 4,5 %

Smakar gammaldags mellis: Dovt maltig, mjukt vörtig med viss metallklang. Till kryddkorven och burgarna.