Bästa vinerna till grillmaten

MAT & DRYCK

Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin tipsar om sina favoriter.

Il Conte Montepulciano d’Abruzzo, Italien, 2322, 59 kr

Karrén får sällskap av körsbär, plommon och örtighet. Vinet bjuder bra struktur och viss kärvhet. Gott till stora festen.

Passar till: Fänkålskryddad fläskkarré.

Graham Beck Shiraz Cabernet Sauvignon, Sydafrika, 12986, 69 kr

Vin med bra spänst, här råder riklig koncentration i svulstig stil med generös bärighet och inställsam fruktsötma.

Passar till: Fänkålskryddad fläskkarré.

Lulu B viognier, Frankrike, 99190, 70 kr

Publikfriande med yppig doft av tuttifrutti, melon och papaya. Smaken är rund med toner av aprikoser, lime och kryddighet i slutklämmen.

Passar till: Dill- och kumminrimmad lax.

St Annaberg pinot blanc, Tyskland, 96203, 75 kr

Doften är aromatisk av jasmin, jenka och päron. Smaken bjuder på frisk syra och mängder citrus och gröna äpplen. Gott i sommarvärmen.

Passar till: Blåmusslor med timjan, salladslök och citron.

Turn stone zinfandel, USA, 2481, 71 kr

Doft och smak är fyllda av mogna körsbär, jordgubbar och svarta vinbär. Publikt och lättdrucket med rund syra och sötaktigt avslut. Bra köp!

Passar till: Honungsglaserat kycklinglår med bacon.