Tävla med ditt bästa kladdkakerecept!

MAT & DRYCK

1:a pris: en weekend på Utö värdshus

Finalisterna tävlar om titeln Sverigemästare på kladdkaka. Första pris är en weekend för två på Utö värdshus i Stockholms skärgård. Men alla finalister får även en korg full med speciellt utvald choklad.

Vinnare 2006 – God kladdig chokladkaka. Recept: Elin Nielsen, Uppsala.

År 2006 var det en kladdkaka med nougat, förra året en kaka med både vit och mörk choklad som tog hem priset. Nu gäller det att vässa ditt eget recept och fundera ut vad som kan få juryn på fall.

De sex godaste kladdkakorna får vara med och tävla i den stora finalen på Chokladfestivalen i Stockholm på Nordiska museet 11 oktober.

Innovation

I juryn sitter Årets konditor 2008, Martin Isaksson från Chokladfabriken och Mat & Vins redaktör Marlene Segelsbo.

Hur snor man då ihop ett vinnarrecept?

– Jag tycker om klassiska kladdkakor, men eftersom det är en tävling måste man ju vara lite innovativ också, säger Martin Isaksson, som sitter med i juryn.

Bra råvaror

– Bra råvaror är självklart, men utseendet spelar också roll, man äter med ögonen också, säger han och poängterar att man inte ska vara rädd för att prova på något nytt.

Så öppna skafferiet och börja experimentera – snart kan du vara svensk mästare!

Inspireras av tidigare vinnare