Pricka rätt vin till festen

Välj rätt vin till festen.
MAT & DRYCK

Vitt, rött och rosé – vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin guidar till bästa vinerna på festen.

Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin.

VITA VINER

Penfolds Rawson’s Retreat Riesling, Australien, 16406, 75 kr

Festligt och friskt, en riesling vi njuter i stora klunkar. Melon och passionsfrukt blandas med päron och citrus. Gott till den vegetariska festmenyn.

Willm Pinot Gris-Riesling, Frankrike, 2172, 79 kr

Aromatiska tongångar som bjuder intensiv koncentration av både kryddor och tropisk frukt. Ett genomtrevligt vin till kryddiga anrättningar.

Sauvignon de Bordeaux de Lurton, Frankrike, 4184, 79 kr

Friskt vitt med lyxkänsla, det låga priset till trots, helheten är druvtypisk av örter, nässlor och krusbär. Ett vin som retar aptiten.

RÖDA VINER

Saint Clair Pinot Noir, Nya Zeeland, 16015, 115 kr

Doften präglas av blåbär, jordgubbar och kola. Smaken är mjuk med inslag av nougat och röda bär. Vinet matchar lättare kötträtter eller smakrik fisk.

Yalumba Bush Vine Grenache, Australien, 16413, 103 kr

Massor av karaktär i både doft och smak – mint, tuttifrutti och parfym samsas med björnbär, söt lakrits och körvel. Ett bra köp!

Masi Passo Doble Malbec Corvina, Argentina, 6156, 89 kr

Till den mustiga festmenyn, vinet är kraftfullt med intensiva toner av björnbär, vanilj och tobak. Ett utmärkt alternativ till vilt och fågel.

ROSÉ

Mulderbosch Rosé, Sydafrika, 6077, 79 kr

Favoritrosé som klarar det mesta i matväg. Helheten är fräsch och balanserad av hallon, vinbär och örter. Serveras väl kylt!

MOUSSERANDE

Crémant de Bourgogne­ Geisweiler, Frankrike, 7685, 83 kr

Budgetbubbel som håller måttet. Doften rymmer äpplen, jäst och kryddor, smaken är frisk av citrus, nybakat bröd och kryddiga efterdyningar.

Pierre Peters Cuvée de Réserve, Frankrike, 7350, 255 kr

Välgjort och aptitretande med livlig syra. Här finns mängder av citrus, syrén, passionsfrukt och jäst. Riklig koncentration mynnar ut i lång eftersmak.