Bästa vinerna

Rapitalá catarratto chardonnay, Boira’ sangiovese, Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Canaletto chardonnay verdeca, Castaño dulce monastrell
MAT & DRYCK
Vinexperterna Ulrika Karlsson och Camilla Settlin listar sina favoriter.

Rapitalá catarratto chardonnay, Italien, 32220, 66 kr

Härligt vin i publikfriande stil, här bjuds päron, bivax, grapefrukt och tydlig ek. Passar till: Tomat och taleggio-ost i sallad med krutonger

Boira’ sangiovese, Italien, 32431, 85 kr

Helheten är mulligt generös av röda bär, ekfat och kryddor, därtill livlig syra och mjuk strävhet. Passar till: Minipizzor/Margherita

Montepulciano d’Abruzzo Bianchi, Italien, 7126, 61 kr

Gott och lättdrucket med svarta vinbär, bigarråer och lingon i fokus. Friskt och syrligt med mjuka efterdyningar. Bra köp! Passar till: Kapris med potatis och rödbetor

Canaletto chardonnay verdeca, Italien, 32436, 65 kr

Druvblandat vitt med massor av fruktkoncentration, syrliga karameller, ananas och blommor ryms i både doft och smak. Passar till: Mozza­rella med tomat och oliver

Castaño dulce monastrell, Spanien, 8412, 99 kr

Rött och sött med toner av torkad frukt, plommon­marmelad och söt lakrits. Klarar det mesta med choklad och nötter. Passar till: Choklad med havssalt.

Ulrika Karlsson, Camilla
Settlin

ARTIKELN HANDLAR OM