Så gör du en frasig ceasarsallad snabbt

En fräsch start på veckan – nyttig och god sallad

Foto: Thinkstock
MAT & DRYCK

Blev det mycket av det goda i helgen?

Då kan det kännas fräscht att äta något lättare till middag ikväll.

Så här lyckas du med en riktigt fräsch klassiker.

Ny vecka – nya tag. Efter en helg fylld med godsaker, snacks och härliga middagar kan det vara skönt med något som både går fort och som känns lite nyttigt. Varför inte slå till med en caesarsallad på enkelt vis? Med en grillad kyckling slipper du stå och steka, och brödet – det kan du rosta i brödrosten.

Caesarsallad med grillad kyckling

4 portioner

2 salladshuvuden

1 grillad kyckling

6 skivor formbröd

1 vitlöksklyfta

parmesan

Dressing:

1 ägg

1 msk vinäger

1 msk fransk senap

1/2 burk sardeller

1 dl olivolja

Gör så här:
1. Börja med dressingen. Koka ägget i två minuter. Det ska bli mycket löskokt.
2. Har du mixer: ös ner alla ingredienser till dressingen och kör tills det blir en jämn sås. Om du gör det för hand: börja med att mosa sardellerna och det mycket löskokta ägget med en gaffel. Blanda ägg- och sardellmoset med senapen och vinägern. Salta och peppra. Vispa ner olivoljan så att det blir en slät sås.
3. Plocka köttet av kycklingen och skär i munsbitar.
4. Rosta brödskivorna. Dela vitlöksklyftan och gnid in det rostade brödet.
5. Lägg upp salladen på tallrikar. Lägg kyckling ovanpå och strö över brödtärningar.
6. Ringla över dressing och hyvla parmesanflagor över.

Tips! Stek lite bacon som tillbehör för en salt och knaprig touch – om du har tid och ork förstås.

ARTIKELN HANDLAR OM