Vardagslyxa med vit chokladkaka

Så bakar du en enkel chokladkaka – med vit chokladkräm

1 av 2 | Foto: Små mjuka kakor och minitårtor
Unna dig en god kaka till kaffet.
MAT & DRYCK

Vill du unnar dig lite vardagslyx mitt i veckan?

Här är en enkel och god vit chokladkaka.

Gråa februari är här och vad kan passa bättre än att äta en extra god efterrätt. Testa den här vita chokladkakan som tar cirka 30 minuter att röra ihop och gräddas i ugnen i 45 minuter.

Efter det brer du på den vita choklad-krämen och kakan är redo att serveras.

Vit chokladkaka

Det här behöver du:

18 cm springform

125 g vit choklad

125 g smör

1 dl vispgrädde

1 msk vaniljarom

3 ägg

1 nypa salt

1 dl socker

2 1/2 dl vetemjöl.

Dessutom:

smör och mjöl till formen

80 g vit choklad

30 g smör

kokosflingor till garnering

Så här gör du:

1 .Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och mjöla formen. Hacka chokladen och smält den med smör och grädde i vattenbadet. Ta av kastrullen från plattan och låt chokladsmöret svalna.

2. Separera äggen. Vispa äggvitorna och saltet till ett hårt skum. Vispa därefter äggulor och socker pösigt. Sikta mjölet och vispa sedan ner smör- och chokladblandningen. Vänd till sist försiktigt ner äggviteskummet. Häll smeten i formen och grädda i 45 minuter i mitten av ugnen. Lägg på folie om kakan ser ut att bli mörk.

3. Ta ut formen och låt den stå cirka 10 minuter. Lossa den försiktigt ur formen och låt svalna på ett galler.

4. Hacka den vita chokladen och smält den med smöret i vattenbad. Bred över chokladsmöret över kakan och strö över kokosflingor.

5. Ät och njut!

Källa: Små mjuka kakor och minitårtor. Naumann och Göbel.