Så gör du succékaka på dina fula bananer

Foto: lindasmatstuga.se
Gör en banankaka på överblivna bananer.
MAT & DRYCK

Släng inte dina bruna och äckliga bananer.

Ta reda på dem och gör en god banankaka.

– Det här är den mest fantastiska banankakan – i amerikansk stil, säger Linda Råberg, som driver Lindasmatstuga.se.

Linda Råberg

Har du bananer som ligger hemma och är övermogna? Passa på och gör en god banankaka som kommer göra succé bland gästerna.

Linda Råberg som skriver om mat och bakning på Lindasmatstuga.se har ett favoritrecept som hennes läsare uppskattar.

– Det här är den mest fantastiska banankakan, i lite amerikansk stil. Den blir väldigt luftig och alla älskar den, säger hon.

 – Se till att vispa äggvitorna till hårt skum vänd ner dem i smeten. Det gör att kakan blir luftigt och kola-liknande i smaken, säger Linda.

”Godast med nötter”

Linda brukar göra sin kaka med choklad och nötter i.

– Jag tycker den är godast med nötter men är du allergisk eller inte gillar nötter så går det bra utan. Välj din favoritchoklad, tipsar hon.

Hon poängterar att det är viktigt att bananerna är mogna.

– Har du inte mogna bananer så lägg dem på elementet ett tag, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept