Rensa kylskåpet – gör pytt i panna

Se receptet här – Saras pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp

1 av 2 | Foto: vardag.nu
Sara Gröndahl bjuder på ett vardagsrecept; pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp.
MAT & DRYCK

Ta reda på resterna i kylskåpet och gör en läcker pytt i panna.

Testa Sara Gröndahls recept; med korv, rotfrukter och svamp.

– Det som är bra med pytt i panna är att det är allt i en panna och du slipper mycket disk, säger hon.

Matbloggaren Sara Gröndahl.

Har du fastnat i att steka upp fryst färdig pytt i panna till middag?

Men är sugen på att testa något nytt?

Här är ett enkelt recept från kostrådgivaren Sara Gröndahl som bjuder på inspirerande vardagsrecept på sin matblogg vardag.nu.

I hennes recept gör hon pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp. Och det gäller att ha tålamod och steka potatisen tills att den fått fin färg.

– Jag gillar enkel vardagsmat. Det som är bra med pytt i panna är att det är allt i en panna och du slipper mycket disk. Särskilt om du inte har diskmaskin, säger hon.

Lax eller kyckling

Hon menar att pytt i panna går att variera på flera olika sätt.

– Du kan till exempel gräddstuva om du vill göra rätten lite extra god.

– Den här rätten är särskilt bra i början av veckan när du har kvar saker i kylskåpet efter helgen. Du kan häva i lite allt möjligt. Du kan byta ut korv eller köttet mot lax eller kyckling. Potatisen går att ersätta med mer rotfrukter, kål eller grönsaker. Ett tips är att att ha i zucchini och paprika, säger hon.

Här under hittar du Saras recept.

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept