Knepet – så gör du Markus pasta

Foto: Foto: Ingvar Eriksson
MAT & DRYCK

En ljuvligt doftande, härligt god pastarätt hinner du slänga ihop vilken kväll som helst.

Så varför krångla till det? Kolla in Marcus Aujalays läckra pastarecept.

Foto: Foto: Ingvar Eriksson
”Markus pasta” (Nygren&Nygren)

Det behövs inte mycket för att få till en bra pasta, men känner du att inspirationen tryter? Krögaren och stjärnkocken Markus Aujalay, som är aktuell med nya kokboken ”Markus pasta” kan det här med att få ihop en bra pasta. Bästa tipset – se till att blanda.

”Vilken sorts pasta du använder spelar inte så stor roll, men hoppa inte över momentet att blanda pastan med såsen. Det är det som gör pastan till en rätt”.

Papparedelle med Pancetta

Gör så här:

1. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

2. Stek pancettan knaprig i lite olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlöken mot slutet.

3. Vänd ner det stekta och resterande ingredienser i den nykokta pastan.

4. Smaksätt med salt och peppar.

Tips! Pancetta är italienarnas bacon. Den finns att köpa även i Sverige. Vanlig bacon fungerar ofta bra som ersättare.

Recept: Marcus Aujalay

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept

Pasta