Veckans matfynd – salamifylld kyckling

MAT & DRYCK

Saknas det middagsinspiration?

Testa en italiensk smakpalett med veckans matfynd.

Vi tipsar om salamifylld kycklingfilé med potatis- och bönsallad.

Varje vecka listar Aftonbladet Mat & Vin varorna som är extra billiga hos livsmedelsbutikerna just nu.

Och den här vecka är vårt förslag att göra en härlig italiensk middag. Det här receptet tar omkring 40 minuter att laga.

Vill/orkar man inte göra potatis- och bönsalladen går det utmärkt att bara koka lite pasta som man blandar med olja och vitlök till. Men ha då gärna lite grönsaker vid sidan om.

Grillad kycklingfilé fylld med salami

4 personer  Tar 40 min

Du behöver: 
4 kycklingfiléer

4 skivor salami (ta gärna en stark och smakrik)

Basilika

Salt

Peppar

Olivolja

Gör så här: 
1. Skär ett snitt i kyckling-filén på längden.
2. Rulla ihop en salamiskiva med lite basilika och fyll kycklingfilén med den. Upprepa med resten av salamin – spara lite basilika till garnering.
3. Krydda med salt och peppar.
4. Bryn filéerna i olivolja någon minut på varje sida.
5. Lägg över filéerna i en form och in i ugnen cirka 20–25 minuter.
6. Skiva filéerna på snedden och garnera med basilikablad.
Tips: Den här rätten går att servera både varm, ljummen och kall.

Potatis- och bönsallad

8 personer   Tar 40 min

Du behöver: 
1 kg potatis (fast)
1 burk cannellinibönor, 400 g
1 burk borlottibönor, 400 g
Ca 1 dl olivolja extra vergine
4 vitlöksklyftor
1 knippe bladpersilja
1 rödlök
1 ask cocktailtomater
1,5 dl urkärnade svarta noccioleoliver
3–4 msk vit balsamico- vinäger
Salt, peppar

Gör så här: 
1. Häll av bönorna och marinera dem i olivolja, finhackad vitlök och persilja.
2. Skiva rödlöken och dela tomaterna.
3. Dela potatisen i lagom stora bitar.
4. Blanda samman alla ingredienserna, utom tomaterna som används till garnering.
5. Salta och peppra.

Recept: Veronica Fae-Fäldt och Göran Fäldt

ARTIKELN HANDLAR OM

Recept