Snabba salladen till midsommarfesten
Författarens jordgubbssallad med basilika – perfekt till midsommar: ”Smakar sommar”
Servera en somrig jordgubbssallad till helgens midsommarmat.
Den här snabba och enkla salladen gör du på några minuter.
– Den smakar sommar, syrligt, sött, fräscht och grönt – allt på en och samma gång, säger kokboksförfattaren och receptkonsulten Birgitta Höglund.
Håller du på att planera inför helgens midsommarfirande? Då kan det här receptet passa dig!
Författaren, matbloggaren och receptkonsulten Birgitta Höglund, som gett ut flera kokböcker med fokus på LCHF-mat, har ett somrigt recept på jordgubbssallad med basilika.
– Den här gubbesalladen är mycket enkel och snabb att laga till, låt den bara stå en liten stund och dra åt sig av alla härliga smaker medan midsommarbordet dukas, berättar hon.
Hur smakar den?
– Den smakar sommar, syrligt, sött, fräscht och grönt, allt på en och samma gång.
”Läckert komplement”
Birgitta rekommenderar att servera salladen som tillbehör till grillat.
– Det passar särskilt bra till fläskkött, kyckling, fisk eller halloumi. Den blir också ett läckert komplement på en tapas-buffé, gärna till en bit lagrad ost.
Se hur du gör Birgittas jordgubbssallad med basilika här under.
Jordgubbssallad med basilika
Det här behöver du:
(4 portioner)
250 g jordgubbar
½ dl strimlad basilika
3 msk mild olivolja
1 msk vit balsamvinäger
Flingsalt
Så gör du:
Skiva jordgubbarna ner i en bunke. Häll över olja, vinäger, basilika och lite flingsalt.
Blanda runt försiktigt och lägg upp i en vacker skål.
Låt stå i rumstemperatur en halvtimme så smakerna mognar fram.
Smula över lite extra flingsalt vid serveringen, det gör jordgubbssmaken ännu mer intensiv.
Recept: Birgitta Höglund/birgittahoglundsmat.wordpress.com