Udda grilltrenden: ”Är väldigt gott...”

1 av 3 | Foto: Thinkstock
Grilla frukt? Ja, det är en het trend just nu Melon på gallret – en hit...
MAT & DRYCK

Entrecôte, oxfilé och kyckling i all ära.

Hetaste grilltrenden just nu: frukt.

– Allt går att grilla, säger Jessica Ortman, 39, som vann TV4-programmet ”Grillmästarna”.

Trött på de vanliga rätterna och vill gå lite wild and crazy vid grillen?

Då ska du rygga Jessica Ortman, 39, vinnare av TV4-programet ”Grillmästarna”.

Enligt henne är den hetaste trenden, just nu, att grilla frukt.

– Något som är enkelt och väldigt gott är ananas. Man kan ha på lite rörsocker och köra det på direkt värme, alltså ovanpå briketterna. Man kan krydda hur man vill, stjärnanis är gott, och kokos är fantastiskt till. Grilla några minuter – sen har man världens godaste efterrätt.

”Bara att hiva på”

– Vattenmelon, på samma sätt, det är bara att slänga på. Många tror att den ska smälta, men det gör den inte. Nektariner, likadant, det är bara att hiva på liksom, det blir hur bra som helst.

”Grym efterrätt”

Jessica nöjer sig inte med grönsaker, rotfrukter och frukt på grillen. Hennes specialité: ost.

– Jag är ostoman, så jag gör mycket rökta brietårtor och grillar fikon till. Brieosten kommer ju i en förpackning och är klar att läggas på grillen, på indirekt värme, alltså inte ovanpå de heta briketterna, sen har jag på lite rökflis och stänger locket. De brukar få röka till sig i 20 minuter, sen har du en supergod brietårta. Lite valnötter och honung till det så har du en grym efterrätt.

ARTIKELN HANDLAR OM

Grilla