Vad kostar vinet jag fick?

MAT & DRYCK

Hej bäste vinexpert!

Jag har fått en flaska vin i gåva och undrar lite över det vinet. Det är en Beringer, Napa Valley, Cabernet Sauvignon, 1996. Det jag undrar över vad den ligger i för prisklass (nyfiken) men allra mest vad som man bör servera till det vinet. Jag har en vän som behöver muntras upp och som jag tänkte bjuda på en god middag med lite gott vin. Så jag vill ha lite tips på recept eller

kryddor etc som passar bra m det vinet. Kruxet är att han inte äter kött eller kyckling, men äter dock fisk och skaldjur, eller vegetariskt.

Oerhört tacksam för svar!

MVH / Åsa

Trevligt med lite ålder på vinet. 1999 Beringer Napa Valley Cabernet Sauvignon finns i beställningssortimentet på Systembolaget och kostar för dagen 169 kronor. Någon direkt värdeökning är inte att tala om i den prisklassen.

Jag tycker du skall kika på alla recept som finns på den här sajten. Speciellt vad gäller vegetariskt. Även vissa fiskrätter i form av hälleflundra, torsk och marulk med smakrika tillbehör brukar funka till fylligare röda viner. Till skaldjur tycker jag du skall undvika att öppna denna trevliga butelj utan istället köpa något gott vitt vin.