Vilka viner bör vi öppna nu?

MAT & DRYCK

Hej Camilla och Ulrika,

vi har under årens lopp samlat på oss en del buteljer av vinet Sassicaia. Vi har årgångar från 1989 - 1995. De ligger lagrade i ett vinklimatskåp. Vilka kan ligga längre och vilka bör vi öppna nu?

Vänligen

Stefan Molander

Jättebra att de är väl förvarade. Vi kikade in på producentens egna hemsida men de rekommenderar inte när man bör dricka sina viner, eller snarare deras årgångar. Men det vi vet generellt är att de bättre årgångarna är, och som ni kan spara ytterligare, 1995 och eventuellt 1990. 1989 och 1992 var de minst lyckade årgångarna i Toscana under denna period, och de övriga var helt okej, men bör förmodligen avnjutas i den närmaste framtiden. Trots mindre lyckade årgångar i Toscana så betyder det inte att just Sassicaia är mindre lyckad, ibland lyckas de bättre vinhusen göra än bättre viner under svåra förhållanden. Vi avnjöt årgång 1992 för en tid sedan, och vinet var fantastiskt!

ARTIKELN HANDLAR OM