Är farfars viner värdefulla?

MAT & DRYCK

Hej Ulrika och Camilla!

Jag ärvde ett antal vinflaskor efter min farfar för ca 8 år sedan. Jag är ingen större vinkännare men uppskattar rött vin. Nu är det så att min 21-årige son för någon vecka sedan öppnade 3 av dessa ärvda vinflaskor då han hade en liten fest för sina vänner. Han tyckte inte om vinerna så han satte i korken igen och sparade flaskorna i kylskåpet. Frågan är om dessa viner är värdefulla och i så fall uppskattat till vilket värde? Och går vinerna fortfarande att dricka? De heter:

+ Chateau Guiraud 1971 (Vitt vin? Ser mörkt ut.)

+ Domaine de Chevalier 1984

+ Bricco Rocche 1997

Med vänliga hälsningar Malin Rudengren

Bricco Rocche är ett bra rött vin från italienska distriktet Piemonte, dessutom från en mycket bra årgång. Idag finns årgång 99 i Systembolagets beställningssortiment för 558 kr flaskan.

Domaine de Chevalier från Pessac-Léognan/Bordeaux i Frankrike kostar idag 690 kronor flaskan av årgång 1998. När de väl är öppnade, och dessutom för flera veckor sedan, så är de inget att spara på tyvärr.

Vinet Château Guiraud är ett bra, sött vin från Sauternes/Bordeaux som vid årgång 1997 betingade ett pris på runt 400 kr flaskan. Detta vin kan eventuellt vara "drickbart" ännu efter att din son öppnade det. Prova!