Vad ska jag äta till vinet?

MAT & DRYCK

Hejsan experterna,

jag behöver lite råd om två olika viner, kan de lagras eller bör de drickas snarast - och till vilken maträtt skulle ni rekommendera dessa viner?

* Luigi Bosca Cabernet Sauvignon 1992 Argentina

* Wolf Blass President Selection Cabernet Sauvignon 1996 Australia

Har haft dessa viner hemma i ett antal år och inte hittat nåt bra tillfälle att njuta av dem, och hoppas att de fortfarande är njutningsbara.

Tackar på förhand

Vänligen Ninetta

Det första vinet från Luigi Bosca vågar vi inte uttala oss om då vi inte provat det. Dock känns det som om det är redo att drickas ganska omgående.

Gällande Wolf Blass President Selection så kan du utan problem korka upp flaskan och njuta tillsammans med smakrika kötträtter både nöt och lamm men även vilt. En riklig sås, typ med rött vin som bas, funkar alldeles utmärkt. Du skulle även kunna äta lite ostar, både hårdost och någon smakrik kittost.