Röda viner från Ravenwood?

MAT & DRYCK

Hej,

vi är ett glatt gäng på 12 personer som har vinprovning 4 ggr om året och nu är det vår tur att anordna. Vi testar 4 viner, rött eller vitt, och den här gången har vi tänkt oss viner från USA, California Napa Valley. Vi var där i somras och besökte Ravenwood och det skulle vara väldigt trevligt om ni skulle kunna tipsa om röda viner just därifrån att ha en provning kring.

Men jag är öppen för andra förslag från Napa eller Sonama valley, prisläget på vinerna som vi provar brukar ligga på är ca 90-150 kr. Hoppas att Vin och Sprit för viner just från Ravenwood i Napa, skulle vara trevligt att just prova där ifrån.

Ser fram emot ert tips

Mvh/Bengt

Vi har träffat Ravenswoods vinmakare Joel Peterson i Stockholm, som gav en mycket intressant och passionerad diskussion kring favoritdruvan zinfandel. Och vi håller med om att han/de gör ett fantastiskt bra jobb med sina viner. Då får ni ha ett zinfandeltema helt enkelt, det finns fyra viner att få tag på via Systembolaget och de är:

26001 Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel, 119 kr

87398, Ravenswood Lodi Zinfandel, 169 kr, beställningsortimentet (druvor från Lodi)

87399, Ravenswood Sonoma County Zinfandel, 189 kr, beställningssortimentet (druvor från Sonoma)

6787, Ravenswood Barricia Zinfandel, 399 kr (druvor från Sonoma)

För övrigt så ingår Ravenswood i konstellationen Icon Estates, vilket är samlingsnamnet på några av USAs främsta producenter. I gruppen finns förutom Ravenswood även Estancia, Franciscan Estate, Mount Veeder och Quintessa.