Viner till bröllopsfest?

MAT & DRYCK

Hejsan!

Jag har fått i uppdrag av min dotter att till hennes bröllop med ca 50 gäster i slutet av maj ”ta fram” ett gott torrt mousserande vin för mingel med jordgubbar och snacks med italienskt tema. Prisklass 50-100 kr.

Och ett italienskt rött och ett torrt vitt vin till ”Italiensk buffe” (parmaskinka, kyckling, grillad fläskfile, korvar, sallader, pasta, ostar mm) prisklass 50-100 kr.

Jätteacksam för råd från Er!

Vänliga Hälsningar

Elisabeth Asp

Svar:

Ett av de bästa mousserande vinerna från Italien är utan tvekan Rotari Brut Riserva (7567, 98 kr) från producenten Mezzacorona i Trentino Alto Adige. Druvblandningen består av pinot noir och chardonnay. Passar perfekt till bröllopsmingel!

Ett annat gott alternativ är Prosecco di Valdobbiadene (2102, 87 kr) från producenten Antonini Ceresa. Prova gärna båda för att hitta er favorit.

Till den italienska buffén rekommenderar vi det vita vinet Casal di Serra (12419, 78 kr) gjort av druvan verdicchio och det röda vinet Campolieti Ripasso (6792, 85 kr) som är druvblandat av corvina, rondinella och molinara. Två riktigt goda viner som matchar många smaker på buffébordet.