Pannkaka i stekpanna?

MAT & DRYCK

Hej

Visst hade du ett recept på en pannkaka som man tillagade i stekpannan, kan man få det receptet igen??

Tack på förhand,

Barbro I Umeå

Hej Barbro!

Är det kolbullarna du tänker på? Här är receptet:

Kolbulle

30 minuter + 60 minuter när smeten ska svälla

(4 personer)

Det här behöver du

5 dl vatten

5 dl vetemjöl

1 tsk salt

250 g rökt Solvarbofläsk i bit eller annat rökt fläsk

2 msk smör eller matolja

Så här gör du

1. Tillsätt vatten i vetemjölet under kraftig vispning. Se till att du får

en slät smet. Tillsätt salt och låt stå och svälla minst en timme.

2. Tärna fläsket i 0,5 cm stora kuber.

3. Värm en gjutjärnspanna – helst över öppen eld. Tillsätt smöret/matoljan

och fräs en fjärdedel av det tärnade fläsket några minuter.

4. Slå på smet så att det blir ett 3–4 mm tjockt lager i hela pannan (som en

pannkaka).

Grädda på båda sidor. Upprepa tre gånger så att du får fyra kolbullar.

5. Servera med rårörda lingon.

ARTIKELN HANDLAR OM