Tips på plockmat?

MAT & DRYCK

Hejsan!!

Jag och tjejen ska ha en födelsedagsfest med 19 bjudna personer där mat och bål ska ingå. Vi hade tänkt och göra det lätt för oss och köra med plockmat. Helst sånt man inte lagar så mycket själv, utan det ska gå smidigt. Men vi vet inte vad vi ska ha för nåt. Vi vill verkligen att allt ska bli bra, men båda har svårt att få fram något bra. Så vi hoppas på att du har några bra tips på lager.

mvh Johan/Johanna

Hejsan Johan och Johanna!

Tycker absolut att ni ska göra det lätt för er så att ni hinner mingla medgästerna i stället för att stå i köket.

Köp några goda skinkor och korvar i skivor. Paté brukar gå att hitta tillbra pris. Servera med små gurkor och cumberlandsås. Skiva den i förväg. Ska gästerna sköta det blir den snabbt fullständigt demolerad.

Dryga ut sovlet med några matiga sallader. Till exempel en potatissallad med vinaigrette, kapris, lökringar och massor av kryddgrönt, pastasallad med tärnad ost, körsbärstomater, rucola och pinjenötter och couscous eller bulgur med kikärtor, hackad persilja, mynta, paprika och en sås med lite chilisting.

Stora brietårtor brukar också gå att hitta till vettiga priser – och så några baguetter – så är ni hemma.

Visstja, desserten! Köp massor av smågodis och lägg upp i skålar. Folk blir alltid glada av smågodis.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

PS. Bjud inte bara på bål. Det blir lätt lite kletigt efter ett tag. Investera i några lådor vin och ett par backar öl och vatten. Fast det hade ni väl redan tänkt på.