Tips på lättlagad huvudrätt?

MAT & DRYCK

Hej!

Snart fyller jag år, och min man har lovat att laga maten till mig.

Saken är att han inte direkt är någon fena i köket... Därför undrar jag om du har någon trevlig huvudrätt som är lättlagad men ändå ger lite festkänsla.

Vänligen,

Margit

Grattis Margit!

Först och främst – all heder åt en kille (eller tjej) som försöker fastän matlagning inte är hans främsta gren.

Färska skaldjur är festligt, rent av sexigt och behöver inte tillagas. Fast dyrt.

En stek är kanske inte osar av just romantik men är tämligen idiotsäkert att laga. Bara du förser maken med en stektermometer.

Bryn köttet hastigt runt om. Stek klart på 125 grader i ugnen. Ta ut några grader innan köttet nått önskad innertemp. Låt vila en kvart innan ni skär upp.

Köttet kan få sällskap i ugnen med potatisbitar, morötter, selleri, palsternacka, steklökar och körsbärstomater. Dra upp värmen till 225 grader medan köttet vilar så hinner grönsakerna få lite färg.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson