Hur får jag fin stekyta på grytbitar?

MAT & DRYCK

Hej Jon!

Hur skall jag göra för att få en fin stekyta när jag steker grytbitar. Efter ett tag börjar vatten sippra ut och de kokar i sitt vatten istället för att få en fin stekyta.

mvh

Therese

En del kött dummar sig och släpper vätska hur man än anstränger sig men här är några knep som brukar funka:

? Torka av köttet med hushållspapper så att det inte är väldigt fuktigt.

? Stek på hög värme och snåla inte med smöret/oljan. (Köttet suger inte upp fettet så du sparar inga kalorier – bara tioöringar – på att snåla här.)

? Stek i omgångar, max 2/3 av stekpannans eller stekgrytans botten ska vara täckt. Köttet kyler ner och lassar du fullt sänks värmen så pass mycket att det blir kokt och inte stekt.

? Håll koll och vänd flitigt på köttbitarna så att inte vissa börjar bli brända och du måste ta stekpannan av värmen.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson