”Hur ska jag ge fläskfilén rätt sting?”

MAT & DRYCK

Hej!

Jag undrar hur jag kan ge min fläskfilégryta lite extra sting. Jag bryner fläskfilén i en gryta, lägger till matlagningsgrädde, persilja och citronsaft så det blir syrligt, men jag vill gärna ha mera sting, som en smakexplosion...vad är bra att använda?

Mvh Christe

Hej Christer!

Om vi utgår ifrån att du gillar kombon citron, persilja och gräddighet så föreslår jag att du kompletterar med något eller några av dessa: vitt vin (låt koka in ordentligt innan du häller i grädden), fransk senap, svartpeppar, timjan, rosmarin, vitlök och/eller chili. De passar bra ihop.

Andra spretigare varianter är grönmögelost eller sötare viner som madeira och marsala. Pröva dig fram – fläskfilégryta är ju så gott att man kan äta det ofta – tills du hittar den perfekta kombinationen. Och glöm inte att provsmaka ofta medan du lagar.

Vänliga hälsningar,

Jon