Hur lyckas jag med potatisgratängen?

MAT & DRYCK

Hej!

Potatisgratängen man äter på restauranger smakar ju så ljuvligt gott, dessvärre är det inte lika lätt att få den så god då man själv tillagar den hemma!

Har du ngt tips eller recept på hur man själv tillagar och kan få potatisgratängen att smaka lika gott som på restaurangerna?

mvh Jessica

Hej Jessica!

Inte vet jag om det här blir lika gott som på dina restauranger men hemma hos oss är vi rätt förtjusta.

1 kg potatis

2 vitlöksklyftor

3 dl vispgrädde

2 dl riven ost

salt

peppar

Gör så här:

Värm ugnen till 200 grader.

Skala och skiva potatisen.

Skala och pressa vitlöksklyftorna ner i en liten bunke. Salta och peppra.

Blanda med vispgrädden och den rivna osten.

Varva potatisen i en liten långpanna eller en ugnssäker form.

Skeda över lite oströra mellan varven. Avsluta med oströra.

Grädda omkring 1 timme i ugnen. Täck med folie om gratängen börjar bli

bränd.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson