Hur gör jag med oxrullen?

MAT & DRYCK

Hej Jon!

Jag har en oxrulle som jag har tänkt att tillaga men hur?

Vad ska man servera till?

Tack för hjälpen!

Bästa hälsningar

Annelie Ullvan

Hej Annelie!

Rullen passar bra till grytor eller som stek, långsamt tillagad på låg temperatur.

Här är ett recept från Svensk köttiformation:

Kokt nötrulle med svartvinbärssås, rotsaker och mandelpotatis

8 portioner

1,2 kg nötrulle

1 flaska mörkt öl eller porter

1,5 dl koncentrerad svartvinbärssaft

1 dl soja

2 msk köttfond

1 gul lök, hackad

1 tsk timjan

10 enbär, krossade

10 svartpepparkorn

600 g morötter, i bitar

300 g palsternackor, i bitar

1 purjolök, skivad

0,5 dl rapsolja

salt och svartpeppar

6 dl kokspad

4 msk vetemjöl

1,5 kg mandelpotatis, skalad, kokt

Gör så här:

Koka upp öl, saft, soja, fond, lök och kryddor.

Lägg ner köttet, det skall ligga trångt. Se till att vätskan täcker.

Tillsätt eventuellt vatten. Sjud under lock cirka 1 timme. Vänd köttet, sätt i digitaltermometer och sjud till innertemperatur 80 grader. Låt kallna i lagen.

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg rotsakerna i långpanna. Ringla över olja och rosta cirka 20 minuter.

Vänd någon gång under tiden. Salta och peppra.

Sila kokspadet och mät av cirka 6 dl. Koka upp och red med mjöl. Koka 3 minuter.

Pressa potatisen.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM