Hur friterar man fetaost?

MAT & DRYCK

När jag har ätit på grekisk restaurang har jag ofta valt att friterad fetaost (med tzatziki) som förrätt. Fruktansvärt gott.

Nu skulle jag vilja göra något liknande hemma, men äger ingen fritös och tycker att det är lite vanskligt att fritera i kastrull.

Går det att uppnå liknande effekt på annat sätt, t.ex. i stekpanna eller ugn? Eller måste man trassla med het olja och termometrar, hur skulle man i så fall göra?

Hälsningar, Lina

Hej Lina!

Här är en stekt variant som blir lite åt det friterade hållet:

Tärna 250 g fetaost smått.

Vispa två ägg i en skål.

Rör i osten, 3 msk finhackad persilja och 5 msk ströbröd. Salta och peppra.

Forma små bullar och stek i rikligt med olivolja.

Låt rinna av på hushållspapper. Om du vill kan du strö över lite sesamfrö.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM