Hur steker jag fläskfilé?

MAT & DRYCK

Hej Jon!

Vilken innertemperatur skall en helstekt fläskfilé ha?

Och har du något bra recept på detta?

Hälsningar Kjel

Hej Kjell!

Här är ett grundrecept:

1. Ta fram köttet i så god tid som möjligt. Det bästa är om det hunnit få rumstemperatur lagom till att du ska bryna det.

2. Värm ugnen till 125 grader.

3. Klappa in filén med eventuella kryddor, salt och peppar.

4. Bryn den runt om i smör i en stekpanna på hög värme.

5. Lägg köttet i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och stoppa in en ugnstermometer så att spetsen hamnar mitt i den tjockaste delen. Ta ut köttet vid 60 grader och låt vila 10 minuter innan du skär upp det. Då är det ljust rosa. Vänta till 65 grader om du vill ha det genomstekt.

Vänliga hälsningar,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM