Vad har man på smörrebröd?

MAT & DRYCK

Hej

Jag undrar om Du kan hjälpa mig att tala om lite förslag, jag tänkte överraska min man med smörrebröd, som man kan äta i Danmark.

Tack på förhand

Britt-Marie

Hej Britt-Marie!

I stort sett kan man nog lägga allt som flyger, simmar, betar eller växer på en macka och kalla det för smörrebröd utan att de på andra sidan Sundet protesterar – bara det är mycket pålägg och lite bröd. Men här är några klassiker:

• Panerad spätta med curryremouladsås

• Fläskstek med rödkål

• Blåmögelost med lökringar och äggula

• Varm leverpastej (en rejäl skiva) med knaperstekt bacon och stekta champinjoner

• Pillade räkor med majonnäs

• En driva rostbiff med pepparrot, remouladsås och hårdstekt eller friterad lök.

Hmmm… inte utan att man blir lite hungrig.

Bon apétit,

Jon Hansson

ARTIKELN HANDLAR OM